Ville Saarinen

 

Öljyhieronnat ja rentouttavat hoidot


Rentouttavat (aroma)öljyhieronnat tehdään lämmitetyllä öljyllä ja niiden vaikutus ulottuu koko kehoon ja on pehmeä sekä syvä, Hieronnassa voidaan käyttää yhdessä asiakkaan kanssa valittua aromaattista öljyä. Öljyhieronnat auttavat saavuttamaan kehoon ja mieleen syvän rentoutuksen tilan. Hoito sopii aivan kaikille, mutta erityisesti stressistä, väsymyksestä, masennuksesta ja jännityksestä kärsiville se on suositeltavaa.

Öljyhieronnassa terapeutti hieroo koko kehoa päästä varpaisiin, mikä luo syvän kokonaisuuden ja eheyden tunteen. Lämmin öljy vaikuttaa hyvin rauhoittavasti ja elvyttävästi hermostoon, verenkierto-, ruoansulatus- ja hormonaalisiin järjestelmiin. Hieronnan aikana kehoa peitetään pyyhkeillä ja vilteillä ja paljastetaan vain hierottava kehon osa. Olo on täten koko ajan mukava ja lämmin. Aromaattinen öljyhieronta on mahdollista suorittaa myös jonkun osahieronnan, kuten selkä-/niska-hartiahieronnan yhteydessä.

Email Me

Klassinen hieronta ja urheiluhieronta


Klassinen hieronta perustuu käsillä tehtäviin, pehmeisiin kudoksiin (lihakset, lihaskalvot, jänteet) kohdistuviin rytmisiin ja voimakkuudeltaan oikein säädettyihin hierontatekniikoihin. Painamalla ja samalla venyttämällä kudoksia parannetaan niiden aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lymfavirtausta. Samalla kun kudosten elastisuus paranee, vähentyvät myös erilaiset lihaksiin ja hermostoon liittyvät kiputilat, lihaskovettumat poistuvat sekä keho ja mieli pääsevät rentoutumaan. Klassinen hieronta on erilaisista otteista ja tarvittaessa esim. myös venytyksistä koostuva yksilöllinen hoitokokonaisuus, jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon.  


Urheiluhieronta on kehitetty klassisen hieronnan pohjalta soveltuvaksi erityisesti urheilijoiden ja muiden aktiivisesti kehoaan käyttävien henkilöiden tarpeisiin. Urheiluhieronta pitääkin sisällään kaikki klassisen hieronnan tekniikat ja otteet sekä niiden lisäksi erityisiä tekniikoita, joiden avulla edistetään rasituksesta palautumista, vammojen ennaltaehkäisyä sekä mahdollista jälkihoitoa. Näin turvataan lihasten optimaalinen suorituskyky rasituksessa ja levossa sekä lihasten häiriötön kehittyminen. Tavoitteena on parantaa lihasten suorituskykyä sekä auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen tai kilpailuun, Hieronnan toteutusta säädetään myös yksilölliseti riippuen esimerkiksi siitä onko kyseessä harjoitus- vai kilpailukausi.

Havaijilainen Lomi Lomi Nui hieronta


Jo yli 2000 vuotta sitten perinteiset Havaijilaiset Kahuna hierojat tunsivat salaisia ja pyhiä tapoja vapauttaa kehossa olevia jännityksiä ja energian virtausta siten, että fyysinen, emotionaalinen ja henkinen parantuminen pääsi tapahtumaan. Havaijilainen Lomi Lomi Nui (Temple Style) hieronta on yhdistelmä kehon kokonaisvaltaista pyhää kosketusta ja muinaista rituaalia.


Hieronta suoritetaan lämpimällä öljyllä ja hieronta sisältää toistuvia harmonisia liikkeitä ja erilaisia syvälle kehoon ulottuvia tekniikoita, nivelten käsittelyä ja akupainantaa. Hieronta sopii hyvin kaikenikäisille ja myös raskaana oleville. Hoidon aikana vapautetaan kehossa olevaa energiaa Alohan hengen mukaisesti - rakkaudella, ilolla ja myötätunnolla. Lomi Lomi Nui hieronnan jälkeen koko keho on rentoutunut syvällisesti ja kokonaisvaltaisesti sekä sen luontainen olotila on palautunut.

Intialainen päähieronta


Intialaisen päähieronnan aikana asiakas on istuvassa asennossa ja pään lisäksi käsitellään myös niskan, hartioden ja kasvojen pieniä lihaksia. Nimensä mukaisesti Intialainen päähieronta on peräisin Intiasta ja ayervedisesta lääketieteestä. Ayerveda tarkoittaa koko elämäntiedettä ja sen mukaan terveys on mielen, sielun ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Länsimaiseen lääketieteeseen verrattuna ayervedassa kiinnitetäänkin enemmän huomiota sairauksien parantamisen sijaan terveyden parantamiseen ja ylläpitämiseen.

Intialainen päähieronta rentouttaa jännittyneitä niskan, pään ja kaulan alueen lihaksia ja parantaa pään verenkiertoa. Se sopiikin mainiosti jännitysniskaoireiden lievittämiseen. Hieronta saattaa myös lievittää ahdistuneisuutta ja masennusta sekä helpottaa migreenin ja muiden päänsärkyjen oireita. Hieronta antaa syvää rauhallisuuden ja levollisuuden tunnetta ja parantaa keskittymiskykyä. Pään hierominen vilkastuttaa myös hiuspohjan verenkiertoa.

Shiatsu


Shiatsu on yli tuhat vuotta vanha japanilainen sormilla painamis- ja parantamis-tekniikka, joka pohjautuu pitkälti kiinalaiseen lääketieteeseen. Alunperin shiatsu on ollut kiinalaisen akupunktion japanilainen vastine. Hoidossa käydään rytmikkäästi peukaloilla ja muilla kehon osilla; kyynärpäillä, polvilla, rystysillä ja jalkaterillä painaen läpi kaikki ihmiskehon meridiaanit eli energiakanavat. Erona perinteiseen hierontaan shiatsussa saatetaan jäädä hetkeksi paikalleen liikuttaessa pitkin meridiaanilinjoja.

Hoidon aikana potilas tyypillisesti makaa lattialla esimerkiksi futonin päällä. Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa ja säädellä kehon energioita siten, että todellinen paraneminen käy mahdolliseksi. Shitsussa käytetään hyväksi akupisteitä, samoja kuin akupunktiossa, mutta ilman neuloja. Shiatsu rentouttaa kehoa ja mieltä sekä laukaisee jännitystiloja. Shiatsu antaa apua päänsärkyyn, väsymykseen, stressiin, selkäkipuihin, unettomuuteen, kuukautisvaivoihin ruuansulatushäiriöihin, masennukseen sekä moniin muihin vaivoihin. Sen on niin ikään todettu parantavan verenkiertoa sekä kehon lymfavirtausta.

Astangajooga


Astangajooga, josta toisinaan käytetään myös nimitystä voimajooga, on kaikista joogamuodoista dynaamisin ja urheilullisin. Astangassa keskitytään samanlaisina toistuvien liikesarjojen eli asanoiden tekemiseen hengityksen rytmittämänä ilman välirentoutuksia. Harjoitus alkaa aurinkotervehdyksillä, jatkuu seisomasarjan kautta istumasarjaan ja loppuliikkeisiin. Harjoituksen lopussa on loppurentoutus.

Astangan liikesarjojen dynaamisuus erityisesti astanga-vinyasa tyylissä tuo kehoon lisää energiaa, joka johtaa kehon puhdistumiseen verenkierron lisääntymisen ja hikoilun vaikutuksesta. Astanga kehittää kehon elastisuutta ja notkeutta sekä vahvistaa kokonaisvaltaisesti kehon lihaksistoa, erityisesti keskikehon lihaksia kuten syviä vatsalihaksia, selkä- ja kylkilihaksia.

Yin-jooga


Yin-jooga on astangaan verrattuna rauhallisempi joogamuoto, joka keskittyy erityisesti sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Joogaharjoituksista voidaankin yleisesti puhua joko yang- tai  yin-tyylisinä harjoitteina. Astanga on yang-tyylinen, yiniin verrattuna paljon dynaamisempi ja keskittyy enemmän itse lihasten venyttämiseen.

Yin-jooga harjoittelussa päähuomio on lantion ja rintakehän alueen kireyden poistamisessa.


Terapeuttisen luonteensa vuoksi yin-jooga sopii aivan kaikille ja kaikenkuntoisille sekä on hyödyllinen myös astangaa tai muita vauhdikkaampia lajeja harjoittaville tukevana harjoitusmuotona. Yin-harjoituksen aikana tehtävät venytykset ja asanat ovat tyypillisesti meditatiivisia ja kestoltaan useita minuutteja kestäviä. Harjoituksen tempo on hyvin rauhallinen, koska sidekudokset tarvitsevat lihaksia enemmän aikaa venyäkseen.